Where do you see that in the ePrivacy Directive?
Where do you see that in the ePrivacy Directive?
1. The ePrivacy Directive says that before setting anything in client-side storage you must have the consent of the user unless it is strictly necessary for performing an operation requested by that user.
2. The GDPR requires consent from the user before using their personal data in a bunch of different ways, and provides a lot of details on how that consent may be collected to be considered valid.
My interpretation of Microsoft's behavior here is that they were compliant with (1) and (2) individually, but the problem was the way they were collecting consent for (1) did not follow the requirements of (2).
GDPR Article 7, 3, conditions for consent.
> It shall be as easy to withdraw as to give consent.
In which case yes, it is the same as refusal in the context of the law being discussed.